FEMMINILE PLURALE

2.- 6. December 2023

FEMMINILE PLURALE (Kvinder i flertal) er en italiensk filmfestival i Grand præsenteret i samarbejde med Cinecittà og med fokus på nye italienske film af kvindelige instruktører.

Programmet er som følger:

Lørdag d. 2. december kl. 19:30:
Te l’avevo detto (I Told You So) ****
af Ginevra Elkann
Medvirkende: Valeria Bruni Tedeschi, Valeria Golino, Greta Scacchi, Riccardo Scamarcio, Danny Huston, Alba Rohrwacher m.fl.
Ginevra Elkanns stjernespækkede film udspiller sig i Rom midt under en usædvanlig hedebølge i januar. En hedebølge, der bringer både byen og dens borgere på kogepunktet. Mød Ginevra Elkann efter filmen.

Søndag d. 3. december kl. 16.30 – i samarbejde med Cinemateket:
La chimera
af Alice Rohrwacher
Medvirkende: Josh O’Connor, Carol Duarte, Isabella Rossellini, Alba Rohrwacher, Vincenzo Nemolato, Giuliano Mantovani m.fl.
Alice Rohrwachers fremragende nye film foregår i 1980’ernes Toscana, hvor en ung engelsk arkæolog bliver involveret i ulovlig handel med antikke fund. Blandt filmens medvirkende er den mageløse Isabella Rossellini og Josh O’Connor bedst kendt fra ‘God’s Own Country’ og ikke mindst hitserien ‘The Crown’.

Søndag d. 3. december kl. 19.15:
La bella estate (Beautiful Summer) ****
af Laura Luchetti
Medvirkende: Yile Vianello, Deva Cassel, Nicolas Maupas, Alessandro Piavani m.fl.
Året er 1938 og den 17-årige Ginie er lige flyttet fra landet, og fremtiden synes at tilbyde hende uendeligt mange muligheder. Sammen med den sensuelle og provokerende Amelia udforsker hun de første trin ind i voksenlivet. Dette bliver en sommer, som de aldrig vil glemme. Kom og mød Laura Luchetti, når hun fortæller om filmen.

Mandag d. 4. december kl. 19.00:
Primadonna (The Girl From Tomorrow) ****
af Marta Savina
Medvirkende: Claudia Gusmano, Fabrizio Ferracane, Francesco Colella, Manuela Ventura m.fl.
Trods traditionerne i 1960’ernes Sicilien ønsker Lia at bestemme over sit eget liv. Efter at have afvist Lorenzos tilnærmelser, bortfører han Lia med vold. Men for at redde sin ære er hun nødt til at acceptere ægteskab med den mand, der voldtog hende. Men Lia giver ikke op og indleder en næsten umulig kamp for sin egen frihed. Efter visningen fortæller Marta Savina om sin film.

Tirsdag d. 5. december kl. 17.00:
Piccolo corpo (Small Body) ****
af Laura Samani
Medvirkende: Celeste Cescutti, Ondina Quadri
Året er 1900. Den unge Agatas barn er dødfødt og derfor dømt til Limbo. Agata hører om et sted i bjergene, hvor spædbørn kan bringes tilbage til livet for en kort stund, for at blive døbt og redde deres sjæl. Hun begiver sig ud på en rejse med sin datters lille krop gemt i en kasse for at komme tæt på et stort mirakel. Laura Samani gæster København og møder publikum efter filmen.

Tirsdag d. 5. december kl. 19.15:
Nico 1988 ****
af Susanna Nicchiarelli
Medvirkende: Trine Dyrholm, John Gordon Sinclair, Anamaria Marinca, Sandor Funtek m.fl.
Trine Dyrholm er ubetinget én af dansk films absolut største stjerner. I Susanna Nicchiarellis drama ”Nico” spiller hun en lettere afdanket og livstræt sangerinde Nico, kendt fra The Velvet Underground. Filmen skildrer de sidste to år i den karismatiske kunstners liv, og Trine Dyrholm bærer i den grad både rollen og filmen. Med tyk tysk accent og en vidunderlig stemme, giver hun Nico krop og liv. Efter filmen fortæller Trine Dyrholm om arbejdet med både Susanne Nicchiarelli og om rollen som Nico.

Onsdag d. 6. december kl. 16.40 + kl. 19.00:
C’è ancora domani (There is Still Tomorrow) af Paola Cortellesi
Medvirkende: Paola Cortellesi, Valerio Mastandrea, Romana Maggiora Vergano, Emanuela Fanelli, Giorgio Colangeli, Vinicio Marchioni m.fl.

Årets store kioskbasker i Italien har instruktør Paola Cortellesi i hovedrollen i fortællingen om Delia, en romersk husmor, der må jonglere med sit liv mellem sin voldelige mand (Valerio Mastandrea), sine børn og sin sengeliggende svigerfar.