DEADPOOL

★★★☆☆☆

Allerede under forteksterne bliver vi klar over, at folkene bag DEADPOOL ikke tager sig selv al for alvorlige. Instruktøren Tim Miller har både en fortid som animator og visuel effekt-designer og begge dele præger DEADPOOL, en temmelig flosset superhelt med en syg form for humor.

Ryan Reynolds har efter en række flove film og en uoverbevisnede indsats i Helen Mirren-filmen "Kvinden i guld" endelig fundet en filmrolle, der får det bedste frem i hans talent. Hans glatte helteattitude danner en god kontrast til den saftige replikføring, og DEADPOOL hører faktisk blandt hans mest velfungerede præstationer.

Den manierede og selvfede Ed Skrein må siges at væretypemæssig velvalgt ligesom i den danske "The Model", men nogen god skuespiller kan man ikke kalde ham.

Desværre løber filmen tør for ideer, og de visuelle effekter er af svingende kvalitet. Man kan også med en vis ret hævde, at Millers univers synes infantilt på grænsen til det evnesvage, mens de særdeles ligefremme replikker og situationer på ingen måde egner sig til børn.

Komikken synes gradvist mere selvbevidst og også lydniveauet bliver med tiden anstrengende. Så trods en lovende start ender DEADPOOL som endnu et standard-projekt fra Marvel.