PLANE

★★☆☆☆☆

Det er dårlige filmskuespillere i øjeblikket end Gerard Butler, men næppe nogen mere kedsommelig. Han ligner altid noget, der er lige er vågnet efter at have overnattet udenfor den pub, hvor han drak sig fuld, og det gælder egentlig også hans fremtoning i filmen PLANE.

Alligevel insisterer filmens producenter tilsyneladende på, at han er en mesterlig pilot, selvom vi er mest tilbøjelig til at tro, at det er hans skyld, at det pågældende fly må nødlande.

Jean-François Richet, der engang instruerede to glimrende franske kriminalfilm om Public Enemy no. 1 med Vincent Cassel i sit livs rolle, har denne gang åbenbart brugt al sin tid på at holde Gerard Butler vågen, for filmen fremstår som en trist anakronisme: Et sørgeligt ekko af 70’ernes Airport-film.

Selv Tony Goldwyn, der i sin tid fik et gennembrud i filmen "Ghost", virker allerede livstræt, og man må atter forbløffes over, hvem det er, der beslutter, at stort set alle Gerard Butlers film skal op i Danmark? Findes der virkelig nok trætte gamle mænd, der stadig gider se den slags?

En ting er sikkert: Gerard Butler behøver ikke nødlande sine håbløst bedagede filmprojekter – med ham selv i rollen som frelseren naturligvis – på disse bredegrader en anden gang.