KAGEFABRIKKEN

★★★★☆☆

Den begavede teatermand Kristian Lollike debuterer som spillefilmsinstruktør med KAGEFABRIKKEN efter eget forlæg. Filmmanuskriptet har han udarbejdet i samarbejde med dramatikeren Sigrid Johannesen, og sammen har de skabt en herlig tvetydig satire, der både gør grin med alverdens sundhedsiver og den hule integrationspolitik, som præger dette land.

Publikum bliver ligesom kagefabrikkens ansatte og kunder udfordret langt udover det acceptable, men filmmanuskriptet forekommer fakisk mere helstøbt end teatermanuskriptet.

En grotesk men også poetisk Nicolas Bro spiller kagefabrikant Agger fra Borgsø Cookies. Han har svært ved at erkende, at det går dårligt med omsætningen – og det har det faktisk gjort i lang tid.

Hans foretagsomme datter (tilpas irriterende fremstillet af Emma Sehested Høeg)og den i udpræget grad omstillingsparate svigersøn (en bevidst øretæveindbydende Andreas Jebro) får Fru Agger (en gæv Tina Gylling Mortensen) med på ideen om sunde kager i håb om at redde fabrikken. Men hvad gør man, hvis ingen kan lide produktet?

Den detroniserede kagefabrikant udvikler samtidig nye interesser i form af rengøringskonen Zeinab (yndigt fremstillet af svenske Bahar Pars), som introducerer ham til eksotiske kager og andet godt af anden etnisk herkomst.

Også Christian Lollike har efterhånden registreret at begrebet fat-shaming er kommet for at blive, og selvom han og Sigrid Johannesen bevæger sig på et knivsæg, indser man forholdsvis hurtigt, at deres loyalitet ikke ligger hos vægtvogterne.

Instruktøren Lollike vover således også denne gang at gå imod mange af tidens absurde trends, og det skal både han og co. have tak for.