ELSKER DIG FOR TIDEN

★★★☆☆☆

Julie Rudbæk og Jesper Zuschlag har i fem sæsoner hittet på nettet m ed serien "’29", der omhandler kærlighedsforviklinger i alderen 29-33 år. Nu debuterer de sammen som manuskriptforfattere og instruktører med spillefilmen ELSKER DIG FOR TIDEN.

En komedie, der lanceres som anti-romantisk, men som snarere fremstår som en romantisk komedie – med forbehold. I al fald går hovedkarakteren Anna, som Julie Rudbæk selv varetager med tilbageholdt charme, ikke rundt og drømmer om den eneste ene, men det gør alle andre tilsyneladende på hendes vegne. Hun søger end ikke et forhold, hvilket man sandelig godt forstår, når man ser de parforhold, hun har i vennekredsen.

Jesper Zuschlag agerer f.eks bøvet machomand, der tilsyneladende tænder på at skændes med sin rædsomme kæreste. Man forstår i den grad også, at den karismatiske Signe (et smukt gennembrud for Olivia Joof Lewerissa) foretrækker at kysse med en kvinde fremfor at beskæftige sig med sin kedelige ven.

Kasper Dalsgaard har filmens mandlige hovedrolle som Thomas, en pågående mand, der tydeligvis foretrækker at have en kæreste, og efter en række forliste forhold nu insisterer på, at den modvillige Anna skal være den næste.

Hun overgiver sig naturligvis også, for ellers ville det jo ikke være en romantisk komedie, men efter at den første forelskelse har lagt sig og hun er flyttet ind hos Thomas – i Hvidovre! – er det som om, at humøret ændrer sig. Måske havde hun det i virkeligheden bedre et andet sted – alene?

ELSKER DIG FOR TIDEN fortsætter stilen fra "’29", og det er diskret forfriskende med et mere moderne bud på en romantisk dansk komedie, end vi er vant til. Desværre forføres vi ikke af de to hovedpersoner og har faktisk svært ved at se, hvad de har til fælles – udover en form for mod, der til forveksling ligner dumdristighed.
F

ilmen virker også uafklaret i forhold til parforholdet – er det noget som Anna i virkeligheden også har fået og drømt om? Slutningen virker i al fald mere som en melankolsk erkendelse af, at noget måske er forbi og sådan bør det også være – fremfor en klassisk happy end.

Er det der, vi er i dag i forhold til kærligheden anno 2022? En eventuel lesbisk kærlighed bliver i al fald ikke taget alvorligt, her er det som om berøringsangsten sætter ind, og i det hele taget forekommer ELSKER DIG FOR TIDEN lige lovlig akademisk. Den sprudlende latter udebliver i al fald – både i filmens forhold og i biografsalen.