Årets spil:

SLAGET OM VESTERBRO

Allerede i 2019 udgav Sune Frantsen sine første spil i "Slaget om …"-serien, nemlig "Slaget om Nakskov" og "Slaget om Nørrebro". To meget forskellige områder, som han kendte godt fra sin barndom og ungdom, og som han derfor kunne give det lokale særpræg, der giver de enkelte spil charme.

Under corona-nedlukningen udviklede han en række andre spil med udgangspunkt i lokal historie af både nyere og ældre dato. Så hvad enten man bor på Ærø eller Amager, så er der nu mulighed for at spille et brætspil, hvor det gælder om at erobre lokalitererne i nærområderne men også alt muligt andet.

Teksterne på kortene tilknyttet SLAGET OM VESTERBRO er på een gang rå og kærlige, og afspejler således tonen på vesterbro forbilledligt. Kulturinstitutioner som Det Ny Teater, Vester-vov-vov, Vega og Doll House er naturligvis repræsentet på brættet, men man kan også besøge Isted Grill, Mændenes hjem eller bare samle kanyler op.

Modsat beslægtede brætspil som "Monopoly" og "Matador" gennemstrømmes spillet af en udpræget humoristisk sans, så uanset om du er sønderjyde eller fra Fyn skulle det være muligt at finde mindst et ud af de nu 19 spil, som udspiller sig tæt på, hvor du bor.

(Michael Søby)