VERDENS BEDSTE FØDSELSDAG

★★★★☆☆

Også børn, der endnu ikke er begyndt i skole, fortjener en tur i biografen, og så er der godt, at der findes tegnefilm som VERDENS BEDSTE FØDSELSDAG ("Best Birthday Ever"). Filmen er baseret på Rotraut Susanne Berners populære børnebøger.

Filmen fortæller en tilforladelig historie om kaninen Charlie, der næsten ikke kan vente til sin fødselsdag. Men da lillesøster bliver syg, bliver dagen helt anderledes end Charlie havde ønsket, og den slags kan være svært for en 5-årig at håndtere. Men heldigvis ender alting godt, og Charlie lærer tilmed at værdsætte sin lille søster.

Michael Ekbladhs VERDENS BEDSTE FØDSELSDAG er holdt i en enkel venlig tegnestil med bløde glade farver, og en masse nuttede dyrekarakterer. Har de små en særlig angst for tordenvejr, bør de nok forberedes på det, inden der købes billet.

Blandt de danske stemmer på lydsporet bemærker man Bjarni Gislason i hovedrollen som Charlie. Han har en god energi og nogle overraskende betoninger, og trods et par småfejl, bliver han en gevinst for filmen. Mads Knarreborg illuderer både som far og bedstemor, og til sommer debuterer han i Cirkusrevyen på Bakken.

Filmen varer under fem kvarter, hvilket er perfekt i forhold til målgruppen.