SMUKKE SIND

★★★★☆☆

Bag titlen SMUKKE SIND ("Presque") gemmer der sig en lun fransk-schweizisk feel good-komedie om et usædvanligt venskab mellem et ungt spastisk cykelbud og en tør gammel bedemand.

Hovedrolleindehaverne Alexandre Jollien og Bernard Campan har også skrevet og instrueret film sammen, og man kan ikke andet holde af denne umage duo, der har lært at tage livets udfordringer i stiv arm.

Trods sit handikap har Igor meget livsmod og det smitter af på den lidt satte bedemand Louis, der nyder endelig at få vendt livets store spørgsmål med nogen. For Igor bliver deres fælles tur i Louis’ rustvogn en åbenbaring, og Louis åbner også op for flere nye oplevelser. Pludselig får tilværelsen flere farve for dem begge.

SMUKKE SIND er måske ikke altid lige troværdig, men omvendt kan realisme også til tider virke lidt kedelig.

I SMUKKE SIND romantiseres de udfordringer, der kan komme med et handikap, men det betyder ikke, at filmen er uden dybde. Niklas Paschburgs diskrete underlægningsmusik får alt til at glide ned, og de to komikere spiller med både humor og overbevisning.

Nævnes må også Tiphaine Daviot i rollen som pigen Cathy, den første person til at vise dem varme og venlighed undervejs.

SMUKKE SIND er muligvis ikke stor filmkunst, men man bliver bare så glad i låget over at se den, og så tager den kun lidt over halvanden time.