CONFESS, FLETCH

★★★☆☆☆

Chevy Chase hittede i 80’erne som nyhedsreporteren Fletch i flere fjogede kriminalkomedier, og nu er det Jon Hamm, som har overtaget tjansen, og det kan man kun være tilfreds med.

Jon Hamm er nemlig ikke bare en bedre, men også mere elegant skuespillere, og selvom den nye Fletch-film mangler visuel flair, så har den nok rappe replikker til, at målgruppen – aldrende mandfolk – nok skal acceptere den som tilforladelig underholdning.

Lorenza Izzo og i særdeleshed Oscar-vinder Marcia Gay Harden ("Pollock") tilfører filmen en god energi og en vis skønhed, hvorimod den aldrende David Lynch-stjerne Kyle MacLachlan har en gennemslagskraft som et spøgelse, og det er ikke ment som en kompliment.

Forbilledet for Fletch-filmene er de gamle Humphrey Bogart-film, men helt på de niveau kommer vi altså ikke rent manuskriptmæssigt.

Men Jon Hamms rutinerede charme redder filmen fra de ordinære, og havde instruktøre Greg "Superbad" Mottola blot haft æstetisk sans, kunne CONFESS, FLETCH faktisk være blevet en god film. Nu er den desværre kun lige ved at være det.