★★★☆☆☆
"Det store ædegilde", "Babettes gæstebud" og "Hjerter i chili" er blot nogle af de pragtfulde film, der afspejler glæden ved mad og det gode måltid.
Tidligere på året har vi blandt andet kunne fryde os over historien om verdens første restaurant gennem den storslåede franske film "Délicieux", og en del andre produktioner afspejler tydeligvis interessen for de seneste tendenser indenfor Nouvelle cuisine. Det gælder bl.a. Mark Mylods "The Menu", der i sit anslag minder om Neil Simons kriminalkomedie "Middag med mord", men som desværre fuser ud, inden vi når i mål.
En gruppe priviligerede mennesker samles på en lille ø for at indtage en overdådig middag kreeret af den legendariske mesterkok Chef Slovik (stilsikkert eksekveret af Ralph Fiennes). Det bliver snart klart, at der ikke bare er en overordnet plan med måltidet, men også med gæsterne.
TV-stjernerne Nicholas Hoult og Anya Taylor-Joy er tilsyneladende et ungt par med meget forskellige sociale baggrunde, og ligesom menuen og de øvrige gæster, viser de sig også at rumme hemmeligheder. Janet McTeer er sylespids som arrogant madanmelder, John Leguizamo morer som falleret filmstjerne og Judith Light gør indtryk som fordrukken rigmandshustru.
Seth Reiss og Will Tracy har skabt et ganske dystert univers, hvor det primært er madindslagene, der lyser op. Men på trods en intelligent konstruktion og fornemmelse for den pretentiøse del af madkulturen smuldrer manuskriptet i takt med, at retterne kommer på bordene.
Også instruktøren Mark Mylod forfalder til effekter jo længere tid, der går, og man mister simpelthen interesse for historien på trods af en ganske begavet kulinarisk rejse.
THE MENU ender med at virke lige så kunstfærdig og krukket som de måltider, den skildrer, og selvom form og indhold derfor kan siges at passe sammen, er det i sidste ende ikke et kompliment.