LOVING HIGHSMITH

★★★★★☆

Allerede med debutromanen "Farligt møde" ("Strangers On A Train") vakte forfatteren Patricia Highsmiths opsigt, ikke mindst efter at selveste Alfred Hitchcock filmatiserede den med betydelig succes. Siden fulgte en række bøger om den kyniske men karismatiske morder Tom Ripley, hvilket også resulterede i flere bemærkelsesværdige film som "Solen var vidne" med Alain Delon, "The Talented Mr. Ripley" med Matt Damon og "Tom Ripleys talent" med John Malkovich.

Patricia Highsmiths mest personlige roman blev dog skrevet under synonym og først udgivet i hendes eget navn flere årtier scener. Bogen hed "Carol" og var en semi-selvbiografisk lesbisk kærlighedshistorie, der tilmed endte håbefuldt, hvilket var højest atypisk i 50¨’erne.

Eva Vitijas dokumentarfilm LOVING HIGHSMITH giver et overraskende indblik i Patricia Highsmiths liv, der ikke altid var en dans på roser på grund af en mor, der ikke ønskede at være mor.

Patricia Highsmith voksede op hos sin bedstemor i Texas, hvor hendes rodeoridende onkel var mere berømt end Patricia Highsmith nogensinde blev. Da Patricia var seks år gammel blev hun hentet til New York af sin mor for at gå i skole. Her fik Patricia også en ny stedfar at forholde sig til, men moderbindingen kom hun sig aldrig over, selvom flere vidner mere end antyder, at moderen var en "bitch".

En række interviews med såvel Patricia Highsmith som hendes lesbiske kærester og veninder bidrager til en større forståelse af den kulde, der prægede forfatterskabet.

LOVING HIGHSMITH er en befriende skamløs kærlighedserklæring til en kompleks kvinde, der ikke altid var lige heldig i livet, men som trods alt fik et rigt liv, som hun levede modigt.