TILBAGE TIL FOR EVIGT

★★★★☆☆

Blaagaard Teater er gået sammen med Systemet om at lave at lave en forestil

lingen, der får foregår lige før verdens undergang. En hånd kommer til syne i hver af de tre dugvåde drivhuse, og ud kommer de sidste tre overlevende. Denne gang har mennesker selv være skyld i katastrofen og angsten lyser ud af dem, mens de søger at orientere sig i tågedisen.

De finder hinanden og indser for sent, at noget må gøres. I små bunker jord planter de grønne planter, som de vander med deres mundvand, og også mennesket synes at vokse af at stå med fødderne plantet i muldjorden.

Scenografen Karin Gille har skabt de fine små drivhuse, som de tre overlevende bruger som beskyttelsesrum, og Charlotte Munksøs fine iscenesættelse undgår ethver tilløb til sentimentalitet i Line Mørkebys tekst.

Yael Gaathon, Jan Vesala og Astrid Pauline Schmidt fremstår alle som rådvilde individer på hver deres måde, men kan også på umærkelig vis forvandle sig til handlekraftige og håbefulde mennesker. Den indledende skrøbelighed bliver til en stadig mere selvsikker insisteren på at skabe en bedre verden.

TILBAGE TIL FOR EVIGT er ikke blot en sund påmindelse om nogle af valgkampens mest relevante temaer, men også en næsten terapeutisk teatertime, hvis man med god samvittighed vil springe yoga-undervisning og mindfullness over.

(Michael Søby)