SEE HOW THEY RUN

★★★★☆☆

Agatha Christies "The Mousetrap" ("Musefælden") er det teaterstykke, der spillet længst i Londons teaterkvarter, Westend. Stykket er baseret på Christie novelle "Three Blind Mice", hvis titel refererer til børnerimet af samme navn, og anden linje i samme børne rim er netop SEE HOW THEY RUN.

Den nye film udspiller sig da også i 50’ernes London, hvor "The Mousetrap" spiller med stor succes, indtil et rigtigt mord pludselig udvisker grænserne mellem illusion og virkelighed.

Politiinspektør Stoppard (en cool Sam Rockwell) og hans stjerne-fikserede assistent, betjent Stalker (vittigt fremstilllet af Saoirse Ronan) får til opgaven at løse mordgåden, men der er slet ikke så let, selv for en stor Agatha Christie-fan.

Instruktøren Tom George leger skægt med den fra tv så kendte britiske krimi-genre med udgangspunkt i et sindigt konstrueret manuskript. Der er således flabede henvisninger til flere af datidens ledende skikkelser i kulturlivet inklusiv Richard Attenborough, der rent faktisk medvirkede i "The Mousetrap" i sine unge dage, inden han mange år senere vandt en Oscar for sin instruktion af mesterværket "Gandhi".

Adrien Brody ("Pianisten", Harris Dickinson ("Triangle of Sadness"), Ruth Wilson ("Oslo") og David Oyelowo ("Selma") giver filmen lidt af den stjerneglans, som genren er forvent med, og vi føler os da også ganske godt underholdt i de næsten 100 minutter, som filmen varer.

Periodeskildringen giver også et ekstra plus i bogen, og ligesom i stykket "The Mousetrap" opfordres vi til ikke at afsløre, hvem er morderen. Den henstilling agter vi at rette os efter, og vi håber, at du gør det samme.