INGEN KENDER DAGEN

★★★★★☆

Annette K. Olesen, en af vort lands mest underkendte filminstruktører, gør et overrumplende kunstnerisk comeback med spillefilmen INGEN KENDER DAGEN. Ligesom i gennembrudsværket "Små ulykker" møder vi en række menneskeskæbner, der alle flytter sig i livet – for det er man nødsaget til, hvis man vil overleve.

I INGEN KENDER DAGEN har fem forskellige forfattere skrevet fem forskellige historier om 5 personer, der på fem forskellige måder oplever alvorlige tillidsbrud i løbet af een dag. En moralsk udfordret læge, en homoseksuel skoleelev, en ung gravid hustru, en utro ægtemænd og en lille datter.

Maren Louise Käehne (der også var medforfatter til filmmanuskriptet bag "Dronningen") har sammen med Annette K Olesen formået at få de fem historier til at føles som et organisk hele, og filmen er uhyre stærkt besat i samtlige roller.

Emil Aron Dorph får et flot gennembrud som en ung mand, der har opført sig grænseoverskridende som følge af en forelskelse, og får behov for en form for trøst hos sin lærer.

Lille Ellen Rovsing Knudsen er rørende som en lille pige på udflugt med sin mor (blædende spillet af Ene Øster Bendtsen) , men der er noget, der ikke helt stemmer for den lille pige.

Jakob Cedergren agerer en gift mand,. der har lejet et sommerhus i en weekend for at dyrke sex med en net-aftale, men har udlejeren (en både vittig og farlig Lisbet Dahl) viser sig at være mere nysgerrig end godt er.

Trine Dyrholm spiller en læge, der skal ledsage en udvist person til sit hjemland, og forsvarer det overfor sig selv bagefter.

Sofie Juul Blinkenberg illuderer med overbevisning en nygift ung kvinde, der er taget med sin mand (Morten Hee Andersen) til et arrangment i dennes hjemegn og der konfronteres med en fortid, hun ikke kendte til.

Alle historierne formår at gøre indtryk – også takkeværende de mange glimrende præstationer, og INGEN KENDER DAGEN hører til blandt de mest tankevækkende og følelsespirrende danske filmudspil i år.