FLY ME TO THE MOON

★★★★★☆

"Det er sjældent, at moderne komedier tager fat i den mest beskedne del af samfundet – det gør denne her, med forståelse, varme og charme. Vi griner hele tiden i øjenhøjde…"

Sådan skrev Henrik Lyding i Jyllands-Posten om den irske dramatiker Marie Jones’ groteske komedie FLY ME TO THE MOON efter Danmarkspremieren på Vendsyssel Teater i d. 23. september 2015.

Stykket er bestemt ikke blevet ringere at blive spillet på originalsproget i That Theatre Companys veloplagte produktion, der p.t spiller i Krudttønden.

Jubilaren Ian Burns er så god en skuespiller, at man ofte glemmer, hvor fortræffelig en instruktør han også kan være, og han får det bedste frem i sine funklende skuespillerinder, Dawn Wall og Alexandra Jespersen.

De spiller to underbetalte hjemmehjælpere fra arbejderklassen, der finder en gammel mand død i sin lejlighed. Det er ikke deres skyld, og de bør naturligvis indberette det, men han har jo lige fået pension og har ikke brug for pengene, så hvis man nu ventede lidt med at indberette det…?

Pigerne udveksler moralske overvejelser med sprudlende cockney-dialekter, men træffer gang på gang de forkerte beslutninger til betydelig morskab for publikum. Samtidig er FLY ME TO THE MOON faktisk en hjertevarm og meget moralsk komedie, spillet til perfektion af to glimrende lystspil-skuespillerinder, der aldrig mister pusten og i den grad er over teksten trods Ian Burns tempofyldte iscenesættelse.

FLY ME TO THE MOON fremstår som endnu en succes for Ian Burns’ That Theatre Company. Man gør derfor klogt i at læse den flotte jubilæumsavis, som ligger på bordene i Krudttøndens foyer, for her får man virkelig indtryk af Ian Burns store bidrag til dansk teater gennem et kvart århundrede.

Vi glæder os til 25 år til.

(Michael Søby)