DRAGON BALL SUPER:

SUPER HERO

★★☆☆☆☆

Akira Toriyama er manden bag manga-tegneserien om Dragon Ball. Den første live-action version "Dragonball: Evolution" kom helt tilbage i 2009, og i 2017 fulgte så tv-serien "Dragon Ball Super", der foreløbig har resulteret i to spin-off spillefilm: "Dragon Ball Super: Broly" fra 2018 og den biografaktuelle DRAGON BALL SUPER: SUPER HERO ("Doragon Boru Supa Supa Hiro").

I den nye film møder vi Piccolo og hans gamle elev Gohan, der drager ud på en farlig mission for at redde kloden fra den frygtede Red Ribbon Army.

Man kan ikke nægte instruktøren Toshio Furukawa et vis teknisk håndelag, men set med danske øjne er filmen uhørt voldelige, og skamløst effektjagende. Det er således en film af den type, man helst skåner børn for.

Rent kunstnerisk er vi da også milevidt fra Oscar-vinderen Hayao Miyazakis "Chihiro og heksene" (‘Sen to Chihiro no kamikakushi’), der var præget af en eventyrlig farvesans.

På trods af spillefilmlængden virker DRAGON BALL SUPER: SUPER HERO som et meget langt afsnit af en træt tv-serie. Det skal et biografpublikum aldrig være tilfreds med.