POTER AF STÅL

★★★☆☆☆

Animationsfilmen POTER AF STÅL ("Paws of Fury: The Legend of Hank") er tydeligvis inspireret af Kung Fu Panda-filmene, men også den mere godmodige tone fra "Kæledyrenes hemmelige liv" synes at have præget denne beskedne, men ganske fornøjelige film.

Nikolai Schulzs oversættelse er munter, og selvom volden ligesom i Panda-filmen dominerer for meget i handlingen, så går filmens humanistiske budskab alligevel fint igennem. Sansen for asiatisk æstetik påvirker i positiv forstand filmens visulle udtryk.

Konstrasterne mellem hund og kat udnyttes fikst og fornøjeligt i en historie, som bl.a. Mel Brooks har bidraget til, om den dagdrømmende hund Hank (der på dansk naturligvis kommer til at hedde Hans).

Hans havner i en by af katte, og selvom han fra naturens hånd bestemt ikke synes oplagt til at forhindre byen i af blive indvaderet, så bliver han udvalgt til en uddannelse som samurai for derved at kunne varetage opgaven som byens beskytter.

Familierne Hasselflug og Vognstrup er stærkt repræsenteret på det danske lydspor, som Laurits Laursen er ansvarlig for, og Helene Wolhardt Moes navn dukker endda op hele to gange under øvrige medvirkende. Størst indtryk gør dog Mads Knarreborg som Ika Chu, en ondsindet somalisk kat, der i originalversion har stemme af Ricky Gervais.

POTER AF STÅL fremstår som letfordøjelig sensommerunderholdning – uden for mange hårbolde undervejs.