NAKSKOV REVYEN 2022

★★★☆☆☆

Det kan godt være, at det første, man ser, når man kommer ud af Nakskov Station. er et skilt, det peger mod jobcentret. Og at det første spisested, man får øje på, er en lukket restaurant ved navn Sarajevo. Men nu har Nakskov altså lige fået egen revy, så nu bør man virkelig finde smilene frem og også på den front støtte lokalt.

Selve initiativet stammer fra Thomas Findval Sølvskov, der nu kan kalde sig revydirektør og som eneste mand står på scenen sammen med to farverige furier alias Dorte Rømer og Tara Toya. Det lavmælte humor synes at klæde Thomas Findval Sølvskovs talent bedst, og han morer især som manden, der får sagt sin baby nogle sandheder om mor og hendes familie.

Teksten er af Christian Damsgaard, der har været med til at udvikle revyen og også står anført som dens iscenesætter. Damsgaard har lige imponeret i en stor Holberg-rolle i komedien "De usynlige", og man må håbe, at han også kommer med på holdet som skuespiller, da revyen ville have godt af hans evne til at opbygge og udvikle en karakter.

En fællessang kan være en god ide, men kun hvis der er sangtekster nok til alle, ellers hægter man en del af publikum af. Måske burde man vise teksten oppe på scenen, og så nøjes med een sang, i stedet for to med det samme budskab?

Dorte Rømer har et grotesk lune, og i lighed med sin kollega Tara Toya en god energi. Men Dorte Rømer har ikke være for heldig med sine tekster, og en skæg eller relevant ide er sjældent nok til et helt revynummer.

Tara Toya har en ualmindelig flot stemme, og kan sandelige også danse, men hendes Støjberg-sang bliver næsten til valgflæsk, og der er ikke så meget som et antrøg af jyde over hendes replikføring. Toya, der ellers er forestillingens dynamo bl.a. i "Det store kødmarked", må også kæmpe med en omskrivning af Birthe Kjær-hittet "Jeg går aldrig til bal uden trusser". Det nye titel – "Går aldrig til bal med en russer" er næsten det bedste ved den nye version i Nakskov-udgaven.

Efter pausen optræder skuespillertrioen som Herlufsholm Balletten, hvilket naturligvis resulterer i både dask og klask. Med en vis forbløffelse konstaterer man, at Jens Krøyers S&M-nummer finder genklang hos de lollandske gæster, og også et meget langt lokalt roe-nummer, der hovedsagligt består af ordspil med ordet "roe", synes at have en vis lokal gennemslagskraft.

Kapelmester, komponist og pianist Ole Heden gør god musikalsk fyldest sammen med bassisten Tim Silverfoven Kristensen og trommeslageren Allan Høgedal, og Christian Damsgaard bør roses for nogle upåklagelige sceneovergange og for en generel scenisk professionalisme selv på tekstmæssig gyngende grund.

Den første og dermed sværeste Nakskov Revy kommer således i land – med mulighed for forbedringer. Dem glæder vi os til at nyde næste år i Nakskov Teatersal – for selvfølgelig kommer der en to’er i 2023.

(Michael Søby)