ODSHERRED SOMMERREVY 2022

★★★★☆☆

Dragsholm Revyen sørgede i en årrække for, at også de gode mennesker i Odsherred kunne få noget at grine af om sommeren. Nu har Bente Eskesen givet stafetten videre til den semi-norske iscenesætter Frede Gulbrandsen, og også hans hjerte brænder tydeligvis for revygenren. Resultatet er ODSHERRED SOMMERREVY 2022, og premieren lover godt for fremtiden.

Revyens hovedkræfter er Rikke Bilde og Kristian Holm-Joensen – begge erfarne skuespillere og oplagte revytalenter. Rikke Bilde er ukåret Danmarks-mester i Mette Frederiksen-parodier, og det forstår man godt, når man ser hende denne aften. Få skuespillere kan synge med så stor inderlighed som Rikke Bilde, for hun har ikke blot en ualmindelig flot stemme, men får os tilmed til at lytte til ordene, selvom hendes mand på scenen ikke gør det.

Kristian Holm-Joensen hører blandt vore mest poetiske scenekunstnere, og kan trække en del på sit forrygende one man-show "Mænd i rette doser", der netop har indbragt ham en nominering som årets entertainer hos cphculture.dk. Men Kristian Holm-Joensen kan sandelig også illudere paronoid ægtefælle i parterapi, kyllinge-danser (!), og bedst af alt: En 48-årig mand, der ikke forstår den verden, han lever i.

Sammen med Rikke Bilde har han også et par festilige numre bl.a. som falleret umusikalsk duo, der kæmper med at få publikum til at synge med på noget som helst. Bilde og Holm-Joensen kan også illudere drukmåse, der joker med organdonation.

Aktualiteten er i top, og sågar en publikumsreaktion på en forpremiere bliver til et selvstændigt nummer. Eneste kiks er en umorsom Christian d. IV-tekst, men heldigvis kommer aftenens veloplagte kapelmester Henrik Silver mere til sin ret i diverse korsammenhænge og i en lille kær sang om et brændende bordel.

Forestillingens scenemester Katrine Skjoldelev bidrager både til de vokale arrangementer og til massefylde på scenen, og gør det med godt humør. Også revydirektøren Frede Gulbrandsen er med – omend mest som vært, fortælller og som optakt til andre numre. Men sammen med scenemesteren demonstrerer han, at det faktisk er muligt at steppe med ski på!

Det er ikke noget, vi er vant til at se – og da slet ikke i en sommerrevy. men revyen i Odsherred har et originalt blik på mange ting, og kunne helt sikkert være en velkommen gave til RevyDanmark i de kommende år.

(Michael Søby)