HIMMELVENDT

★★★★☆☆

Dramatikeren Henrik Szklany har skrevet stykket HIMMELVENDT specielt til årets afgangshold på Den Danske Scenekunstskole i Århus. Det er han sluppet imponerende godt fra, måske fordi det i lighed med flere af hans bedste værker bl.a. "Alle Mulige Ting Til Salg" og "Revolution i Kommunen" (begge opført på Aalborg Teater) er lokalt forankret dramatik.

Denne gang tager han os med til provinsen, et stykke udkantsdrama, hvor vi finder landmanden Dennis, der savner en kæreste. Han har et godt øje til barndomsvennen Kasper, og sammen har de planer om at drive Dennis’ fars landbrug. Kasper er dog ikke afklaret i sin relatation til Dennis, for en ting er at have sex sammen, når ingen ved noget, men en anden ting er at flytte sammen som kærestepar.

Forholdet mellem Dennis og Kasper får for alvor problemer, da Kasper indleder et forhold til den enlige mor Solvej, der er flyttet tilbage til den lille by.

Også barndomsvennerne Sebastian, der er lastbilchauffør, og ejendomsmægleren Fie kæmper med ensomheden, og selvom de ikke umiddelbart føler sig som kærestepotentiale for hinanden, så kan de måske alligevel få glæde af hinandens selskab?
Instruktøren Line Paulsen har iscenesat det unge ensemble, så alle har ære af deres medvirken og fortjener at blive nævnt:

Emil Busk Jensen (Dennis), Clint Ruben (Kasper), Amanda Friis Jürgensen (Solvej), Sarah Simone Jørgensen (Fie) og Kristoffer Eriknauer (Sebastian).
Hold øje med dem!

(Michael Søby)