PÅ NÆRT HOLD

★★★★☆☆

Den tyske instruktør Franziska Stünkel har skabt en bemærkelsesværdig film om den sidste henrettelse i Østtyskland.

I rollen som forskeren Franz, der får til opgave at spionere i Vesttyskland, ses Lars Eidinger, en af Tysklands førende skuespillere, bedst kendt i Danmark for sin rolle i TV-serien "Babylon Berlin".

Lars Eidinger giver et intelligent og følsomt portræt af en mand, der føler det ærefuldt at tjene sit land, men gradvist får en fornemmelse af at blive misbrugt. Han begynder at betvivle projektets integritet og privatlivet påvirkes i stigende grad af de erfaringer, han gør sig på sin mission. Frans’ ærlighed bringer ham også i fare, for hvem kan han egentlig stole på i et overvågningssamfund?

Nævnes bør pgså Devid Striesow, der fik sit gennembrud i den østrigske Oscar-vinder "Forfalskerne" fra 2007. I PÅ NÆRT HOLD gør han indtryk som Franz’ desillusionerede kollega, som gemmer på en stor personlig tragedie.

Hører man til dem, der nød den Oscar-belønnede tyske film "De andres liv" fra 2006, bør man ikke tøve med at løse billet til PÅ NÆRT HOLD. Filmen giver et forstemmende men autentisk portræt af en samfundsstruktur, der poserede som demokratisk, men som var dømt til undergang.