OLD HENRY

★★★☆☆☆

Det bedste, man kan sige om Potsy Poncirolis spillefilm OLD HENRY, er, at den rummer mere autentisk western-stemning end Jane Campions Oscar-vinder "The Power of the Dog". Titelrollen spilles af Tim Blake Nelson, der fik sit internationale gennembrud med ("O’ Brother Where art Thou?") og som for få år siden var med i opløbet om en Oscar-nominering på grund af sin præstation i Ethan og Joel Coens Jack London-filmatisering "The Ballad of Buster Scruggs".

I OLD HENRY, som han også er medproducent på, spiller han en gammel enkemand, der pludselig finder en bevidstløs skudsåret mand med saddeltasken fuld af penge. Han vælger at tage mand, pistol og penge med hjem, hvor han sammen med sin unge søn får den sårede mand i bedring.

En trio af mænd banker en dag på hans dør i deres søgen efter den sårede, men selvom deres leder også bære en sherrifstjerne i lighed med den sårede, nægter OLD HENRY at udlevere sin patient. Men de tre mænd giver ikke så let op, men de ved heller ikke, hvem der er de er oppe imod.

Tim Blake Nelson er også denne gang på hjemmebane, og man har efterhånden svært ved at forestille sig, at han kan fungere i andet end westerns. Vi går også et gensyn med Stephen Dorrf, men ellers er mest Gavin Lewis i rollen som OLD HENRYs søde rebelske søn, der formår at gøre sig bemærket.

OLD HENRY er smukt fotograferet og far-søn historien bliver faktisk ganske rørende, men Potsy Ponciroli, der også selv har skrevet manuskriptet, svælger rigeligt i vold og skudsår til, at filmen fremstår 100 procent lødig. Men er man fan af genren, vil man muligvis hygge sig i selskab med OLD HENRY.