HOPPER OG JAGTEN PÅ MØRKETS HAMSTER

★★★★☆☆

Halvanden times animeret familieunderholdning er slet ikke at kimse af, når der serveres i form af HOPPER OG JAGTEN PÅ MØRKETS HAMSTER – eller det hedder i orginaltitlen: "Chickenhare and the Hamster of Darkness".

Ben Stassen og Benjamin Mousquet har iscenesat med en anelse mere åndelig ambition, end man sædvanligvis møder i såkaldte mainstream film for småfolk.

David Collards manuskript tyder ligefrem på, at han har læst en bog, og de flotte scenografiske rammer for filmen er tilmed fint farveafstemte.
På lydsiden boltrer talentfrøet Albert Rudbeck Lindhardt sig i selskab med komikeren Mark Le Fevre og multitalentet Emme Sehested Høeg.

Filmens karakterroller har man overladt til Jacob Tychsen og Olaf Johannessen, der på ganske festlig vis demonstrerer forskellen mellem at overspille og spille.

Denne belgisk/franske co-produktion fremstår som en farefuld skattejagt i børnehøjde, men man keder sig faktisk aldrig og der laves altså seværdige animationsfilm udenfor Hollywood. Dette er en af dem.