JUNGLEDYRET HUGO

★★★★☆☆

Flemming Quist Møller døde tidligere på året, og nåede derfor aldrig at opleve denne forestilling, som han og forestillingens komponist og iscenesætter Jesper Mechlenburg havde skrevet manuskript til. Men man føler sig overbevist om, at han ville have elsket den, fordi den er tro mod tonen og farverne i historien.

Lauritz Skovgaard Andersen agerer Hugo – med dukkehoveder i flere størrelser, og kan både danse og synge. Dog ikke i åbningsnummeret, der som en del af forestillingens musik og sang er båndet. Således kan man ikke for alvor høre ham i åbningsnummeret "Vulle vulle vap vap", hvilket virker sært, især når man senere erfarer, at han faktisk godt kan synge.

Rebekka Bjerg virker umiddelbart overbevisende omend rigeligt sexificeret som selfie-pigen Simone, der jagter 100.000 følgere. Hendes diktion kan afgjort forbedres, så man kan høre alle ordene, når hun speedsnakke. Hun forsøger på et tidspunkt at mime til teksten i et dansenummer, men opgiver det så tilsyneladende til slut?

Som hendes far fremstår en til lejligheden udstoppet Kristian Høgh Jeppesen ganske skæg, mens Malaika Berenth Mosendane er passende kæk og tilmed velsyngende som ræven Rita.

Rikke Buch Bendtsen bobler af spillelyst både som den generøse Delle-Kaja og som kælen puddelhund. To meget forskellige karakterer, som begge sidder lige i skabet, og så leverer Rikke Buch Bendtsen også dagens bedste sangnummer.

Der er således meget at glæde sig over, selvom scenen med den indespærrede Hugo med fordel kunne beskæres. De veloplagte medvirkende, de sjove dukker og den iørefaldende musik sikrer dog, at premieren bliver en succes, og når budskabet så tilmed er klimavenligt, kan også forældrene smile med god samvittighed.

JUNGLEDYRET HUGO er blevet endnu en sejr for Bellevue Teatret i Klampenborg.

(Michael Søby)