RUNDT OG RUNDT

★★★★☆☆

Arthotel gæstespiller på Teater Nordkraft i Aalborg med en forunderlig 35 minutters børneforestilling, der især henvender sig til de 0 til 4-årige. En skøn gul magisk vaskemaskine fremstår som forestillingens centrum, og her kan man ikke bare få vasket sit tøj – med risiko for, at det ændrer størrelse, men man kan også se fisk i alverdens flotte farver.

Dorthe Eggertsen og Rasmus Kajhøj fortæller og forklarer om tøjvask på en blid og tillidsvækkende facon, men der bliver heldigvis også tid til at både at synge og danse. Børnene er i den grad med, og en gul sok med sit helt eget liv gør særlig lykke. Faktisk bliver børnenes medleven efterhånden for meget for en enkelt pædagog, der pludselig beordrer alle børn til at sætte sig ned.

De to medvirkende ifører sig det nyvaskede tøj, og igen fornemmer man, at de er på bølgelængde med målgruppen, der også kender til det at tage tøjet forkert på. Man mærker også en åbenhed fra scenen med hensyn til, hvilken type tøj og hvilke farver, man kan ta’ på, så skørter er ok til fyre, og der finder også arbejdsdragter til piger.

Ungerne får både leget med sæbebobler og lært at danse rundt om sig selv, så selv en beskeden forestilling som RUNDT OG RUNDT formår at være en god oplevelse for de allermindste teatergængere.

(Michael Søby)