HORMONDAGBOGEN

★★★★☆☆

Et udvalg af tekster fra Ursula Andkjær Olsens digtsamling "Mit Smykkeskrin" udgør det litterære grundlag for minioperaen HORMONDAGBOGEN, der for en kort periode spiller på Operaens Takkelloft.

Iscenesætter Katrina Bugaj lader sange forbundet med kvindelige kunstnere som Èdith Piaf og Karen Jønsson præge forestillingens musikalske udtryk, men også mindre kendte komponister som Mette Nielsen, Li-Ying Wu og Pernille Louise Sejlund minder os os, hvor meget overset kvindeligt talent, der finder derude.

Anna Klett og Julie Meera Albertsen såvel som Jesper Egelund, Frans Hansen og Troels Hagen Findsen står for den forbilledlige musikalkske fremførelse, og en medspillende lydkulisse bidrager positivt til den endelig oplevelse.

HORMONDAGBOGEN foregiver ikke at være en stor revolutionerende musikforestilling, men som et lille excentrisk operaindslag i sæsonen kan den afgjort noget, fordi den viser også nye veje på sin egen beskedne facon. En større forståelse for de hormonelle forskelle må også siges at være et smukt budskab.

(Michael Søby)