TEATERKONCERT

C. V. JØRGENSEN

★★★★☆☆

Nikolaj Cederholm er tibage på Aveny-T – det sted, hvor han fornyede teaterkoncert-begrebet for flere årtier siden. Det seneste udspil i den genre – et samarbejdsprojekt med Aarhus Teater, skal være en hyldest til en af Danmarks største rimsmede, C. V. Jørgensen.

Siden 70’erne en markant stemme, der gerne spidede danske dårskaber med unik skarphed, som har forfulgt os siden. Hans største hit om skattely-skurkene på "Costa del Sol" skal man dog ikke forvente at finde i Nikolaj Cederholms lidt for lækre forestilling, der har skiftet rollebesætning siden Aarhus. Musikalsk set er det ikke nogen forringelse, men rent dramatisk er man mere i tvivl.

Fanny Bornedal lever f.eks. ikke op til sin Reumert-talentpris i den spage åbningsscene, som man burde skåne hende for, og det er klart en fordel for forestillingen, at der synges mere end der tales. Musikalsk spænder forestillingen fra klassisk blues til moderne rockballader, og de fleste af sangene fremføres i hvidt undertøj.

Jon Stephensens atmosfærerige scenografi forekommer en smule klemt på Aveny-T i forhold til på Aarhus Teater, men når først de mobile kasser begynder at bevæge sig rundt på scenen og det imponerende lysshow for alvor inddrages i forestillingen, så må man overgive sig.

I sidste ende er det vitaliteten og musikaliteten hos det ungdommelige hold, der bliver forestillingens redning inklusiv Fanny Bornedals. Hun støttes smukt vokalt af både Mark Linn og Stanley Bakar, forestillingens sande stjerner.

(Michael Søby)