GOD JUL, CIRKELINE

★★★★☆☆

Sidste år blev Teater Next kåret som årets familieteater for børn og unge af Danmarks Teaterforeninger. Nu gæstespiller de på Teater V i Valby med GOD JUL, CIRKELINE, en kær juleforestillingen for mindre børn.

Lisbet Lipschitz tager både børnene og deres voksne med ind i et eventyrunivers baseret på Hanne Hastrups charmerende fortælling om Cirkeline og musene Frederik og Ingolf og med værdifuld assistance af Hans-Henrik Leys fortryllende musik og David Hildebrandts sangtekster.

Niels Sechers hygsomme scenografi kan på få sekunder transportere os fra Cirkelines soveværelse – komplet med tændstikæske-seng – til et snelandskab med en magisk snemus. Cirkeline har travlt med juleforberedelserne, men mangler både juletræ og stjerne. Hun finder alligevel tid til at minde musene og os om, hvordan man rent faktisk fletter julehjerter.

Ann Hølund spiller den meget smilende Cirkeline og Christian Damsgaard agerer den tilpas fjollede Frederik med en bedårende Fedtmule-sødme.

Troells Toya, som forældregenerationen bl.a. husker for sin "Ostesang" på Folketeatret, har stadig et vitalt kropssprog, hvad enten han spiller en anden osteglad karakter, musen Ingolf eller en lidt for livagtig kat – i al fald for en enkel af de alleryngste gæster. Det er altid en god ide at orientere sig ordenligt om aldersgrænser, inden man tager de små med i teatret, kære forældre.

Den gode julestemningen kom dog hurtig tilbage og et par af vore mest elskede julesange bidrager også til, at alle forlader Teater V i mere udpræget julehumør, end da de ankom. Intet under, at en tur i teatret er obligatorisk for mange familier i julemåneden.

(Michael Søby)