SPRÆKKER

★★★★☆☆

Kunstnerparret Catherine Poher og Thomas Eisenhardt er rykket ind i Roskildes kunstnerkvarter Musicon, nærmere bestemt i den 90 meter lange uopvarmede HAL9.

Her har de skabt endnu en usædvanlig installation-performance, hvor selve livets kraft synes at være den røde tråd. SPRÆKKER synes at være en hyldest til de SPRÆKKER, der giver plads til nyt liv, og de naturkræfter, der kan overvinde og omstille sig til de klimamæssige udfordringer vi står overfor.

Som i William Shakespeares "The Tempest" skyller menneskekroppe i land på en klippeø, hvor de må forsøge at etablere en nye tilværelse. Danserne Antoinette Helbing, Nanna Hanfgarn Jensen, Fabio Liberti og Ole Birger Hansen formår med deres bævende kroppe at give udtryk for den menneskelige skrøbelighed, men i samhørigheden finder de en styrke og en glæde, der blandt andet udmønter sig i dans.

En flot lysarbejde skaber stemningsmættede scenebilleder, og lydsiden – i særdeleshed drengekorsangeren Benjamin Skjoldager Fangels magiske sang – bidrager ligeledes til den ganske magiske atmosfære og en god times tid virker passende til at forbyde sig i dette mærkværdige univers.

SPRÆKKER fremstår som en ganske unik og sanselig danseevent, men tag varmt tøj med, da du må nøjes med en lun sten at varme dig på. Til premieren blev man dog forkælet med en kop varm te efter forestillingen. Er man dårligt gående, hjælper det søde personale med en en stol undervejs, når blot man siger det, inden forestillingen går i gang.