BOOK OF MOUNTAINS AND SEAS

★★★★☆☆

Den Kongelige Operas uovertrufne chef John Fulljames har lukket dørene op for et uhyre velkomment gæstespil af Ars Nova Copenhagen. I samarbejde med Den Kongelige Opera og tre internationale co-producenter byder man på et højest usædvanlig korværk med udgangspunkt i de kinesiske skabelsesmyter jvnf. den 2400 år gamle bog, BOOK OF MOUNTAINS AND SEAS.

Den kinesiske komponist Huang Ruos hypnotisk smukke musik hensætter publikum i sjælehelsende trance. De 12 sangere fra Ars Nova Copenhagen imponerer – ikke mindst fordi de formår at synge på kinesisk, så man selv med et begrænset kendskab til sproget kan genkende ord. Desuden får man løbende et lille referat af teksten, men man kan også vælge at give sig hen til de betagende scenebilleder, som iscenesætteren og scenografen Basil Twist har skabt i fire fabelagtige tableauer.

Via nogle gigantiske trækævler, 10 farveforanderlige håndholdte rislamper og nogle gevaldige silkelagner bliver vi vævet ind i en mytologisk verden af stor skønhed. To dukkefører bringer hele herligheden til live med støtte fra to fremragende slagstøjsspillere, der tydeligvis kan andet end at spille på tromme. Forestillingens dirigent Paul Hillier formår at få musik og sang til at smelte sammen med scenebillederne, og resultatet bliver en teaterkoncert af de sjældne.

(Michael Søby)