TO THE ENDS OF THE EARTH

★★★☆☆☆

Cinemateket har på det seneste haft nogle kuriøse valg til månedens film. I oktober gjalt det en finsk-lettisk S/M-film og nu får vi atter en virkelig smal film af om en ung japansk kvindes trængsler i forbindelse med nogle groteske tv-optagelser i Uzbekistan.

Atsuko Maeda virker velplaceret som den unge kvinde, der bl.a. må udsætte sig selv for en vild tur i en såkaldt forlystelse og spise en ufordøjelig ret, hvis hun vil bibeholde sit job.

Ryô Kase vandt efter flere forgæves nomineringer endelig Asiens førende filmpris for en birolle, men ellers fremstår Kiyoshi Kurosawas film som en mærkværdig og ikke helt egal blanding af lidelseshistorie og turistfilm.

Fremfor at kanonisere denne relativt ubetydelige fillm i instruktørens karriere til noget, den ikke er, burde man i stedet have lavet en lille kavalkade med et par visninger af Kiyoshi Kurosawas hovedværker bl.a. "Tokyo Sonata" og "Wife of a Spy". At han hverken kunstnerisk eller på anden vis er i familie med Akira Kurosawa bør dog understreges.