HVIS JEG BLIVER VOKSEN

★★★★☆☆

I Svendborg kan sART danseteater fejrer et flot og velfortjent 10-års jubilæum. Det sker på BaggaardTeatret, der også er co-producent på "Hvis jeg bliver VOKSEN". En forestilling, der på flere måder sammenfatter det særlige og sjældne, som er sART danseteaters særkende.

Med udgangspunkt i materialet fra diverse workshops i Svendborg, Randers og Herning har koreograf og iscenesætter Sofie Christiansen samlet en tankevækkende og underfundig forestilling, der gør brug af workshop-deltagernes tanker, erfaringer og bevægelser.

Sammen med en kvartet af medvirkende bestående af Amalie Drud Abildgaard, Camilla Stage, Jan Vesala og Kasper Buus skaber Sofie Christiansen en velfungerende symbiose mellem dans og skuespil, som formår at fænge hos det overvejende unge publikum.

Iført gult og orange træningstøj giver den aktive kvartet diverse små grønne indkøbsvogne helt nye funktioner. Samtidig konfronteres den ungdommelige forbrugermentalitet med en voksenverden, der ikke nødvendigvis giver mere mening.

Forestillingen yngste kvinde taler om smerten ved at få en kæreste, som alligevel ikke elsker en, og den unge mand om frustrationerne ved at at prøve at få børn for i stedet at opleve en voksende tvivl omkring ens sædkvalitet.

For det to ældre medvirkende synes især forældre-rollen at være en udfordring, men også opgøret med en indre negativitet, og en insisteren på at have ja-hatten lidt oftere kan være vanskeligt. Sammen går det dog lidt bedre, og med hjælp fra publikum istemmer vi alle et helhjertet ja – også til sART danseteater.

HVIS JEG BLIVER VOKSEN rummer nemlig både varme, poesi og lune – og hvem kan ikke bruge det i en stadig koldere tid?

(Michael Søby)