DOGS DON’T WEAR PANTS

★★★☆☆☆

I Cinemateket har man valgt at pege på den kuriøse DOGS DON’T WEAR PANTS ("Koirat eivät käytä housuja") som månedens film. Et par visninger havde nu nok været fuldt ud tilstrækkeligt for denne finsk/lettiske sadomasochistiske specialitet, men helt uden kvaliteter er den heldigvis ikke.

Pekka Strang får faktisk tegnet et ganske rørende portræt af en enkemand Juha, der i bogstaveligste forstand kommer i sine følelsesers vold efter et tilfældigt møde med dominatrixen Mona.

Deres stævnemøder bliver stadig mere voldsomme, hvilket også går ud over relationen til hans teenagedatter, der forstår mindre og mindre af, hvad der sker med hendes far.

Krista Kosonen ("Blade Runner 2049") har også her en bizar fremtoning, og hendes relation til Juha tager et uventet drejning. Men hvor meget kan Juha egentlig holde til rent fysisk og hvornår har han fået nok af deres brutale rendez-vous’er?

DOGS DON’T WEAR PANTS er ikke en film for sarte sjæle, men den formår at gøre et dybere indtryk, end man umiddelbart havde forventet, mens man så den.