TEATER V

★★★★☆☆

Danmarks første bydelsteater

af

Flemming Sørensen

Forlaget Frydenlund


Undertitlen "de første 15 år" forbløffer, for det er i sandhed imponerende hvad Pelle Koppel og co. har præsteret i Valby på så kort tid. Så der er således stof nok til en turkis bog på 150 sider.

Plakater fra det meget alsidige repertoire omslutter relevante interviews. Unge og gamle skuespillere, dramatikere og politikere, PR-folk pg stamgæster samt en enkelt titelkarakter bidrager med anekdoter og indsigt, og man er aldrig i tvivl om, at dette er en hyldestbog.

Sjovest er interviewet med den kontroversielle kunstner Kristian vpn Hprnsleth (hovedkarakteren i den Reumert-belønnede forestilling "Udslet Hornsleth"), fordi han også i denne sammenhæng er ikke bange for at sige sin ærlige mening – uden at pakke den ind i høfligheder.

Flemming Sørensen skriver klart og tydeligt, men også ret anonymt, hvilket faktisk giver god mening, da det jo ikke er ham bogen handler om. Det rige billedmateriale bidrager dog til, at bogen aldrig keder.

Man kan mene, at TEATER V – DANMARKS FØRSTE BYDELSTEATER er blevet en lidt for nydelig bog, og lidt flere ridser i lakken havde klædt den endelige resultat – selv i en hyldestbog.

Men bogen er ikke desto mindre en tiltrængt registrant af en væsentligt teaterbedrift, der også har givet genlyd i resten af landet. Derfor bør man først og fremmest hilse bogen om Teater V velkommen og ønske Pelle Koppel tillykke med de næste 15 år.

(Michael Søby)