ELUSIA

★★★☆☆☆

Teater Grob byder den nye sæson velkommen med en skæv ungdomsforestilling om den utilfredse Liva.

Hun brokker sig højlydt over alt og alle – fra den opgave hun kæmper med at skrive til linje 5C. Hendes nye logerende, den noget anmasende Makaria, prøver at sætte skub i Liva ved at hive hende med på date og får hende også i gang med selvhjælpsprogrammet ELUSIA.

Dramatiker Zara Lea Palmquist fortjener ros for at bevæge sig ud af stykkets realistiske ramme og ind i en mørkere, mere visuel verden, som livetegneren Bob Lundgreen Kristiansen vækker til live.

Men som dramatik betragtet forekommer stykket kun momentvis lovende, og man savner i den grad en dramaturgisk konsulent på forestillingen, når iscenesætter Jesper Pedersen ikke selv har haft held med at redigere den unge tekst.

Maria Cordsen kæmper bravt og ikke helt forgæves med rollen som den irriterende Makaria, en anstrengende og krukket karakter, som en dejlig pige som Liva sgu ikke behøver at lytte til.

Forestillingens redning bliver Anne Sofie Wanstrup, som allerede har fået mange nye fans via en markant præstation som hemmelighedsfuld brud i drama-komedien "Når kragerne vender".

Her udviser hun en herlig vrede, der bliver forestillingens motor, og vidner om et temperament, der også fortjener at blive prøvet af i det klassiske repertoire (f.eks. Tjekhov). Man håber i al fald, at Anne Sofie Wanstrup – og mange andre unge kvinder – holder sig langt fra ELUSIA. Der må være andre mere givende muligheder derude.