THE BODYGUARD

– The Musical

★★★★★☆

Langkjær Entertainment og Live Nations udgave af THE BODYGUARD – THE MUSICAL havde oprindeligt premiere i Vejle, og efter en tvungen corona-pause kan den nu endelig indtage København i en version, der synes flottere og mere forførende end i provinsen.

Både Benjamin La Cours glamourøse show-scenografi, de overdådige kostumer og den raffinerede lydkulisse kommer i højere grad til sin ret i Scandic Falkoner på Frederiksberg.

Andrea Lykke Oehlenschlæger fremstår også mere sikker som skuespiller i den krævende hovedrolle, og rent sangligt brillerer hun fra start til slut.

Johannes Lassen har også fået mere maskulin charme som bodyguarden, og Reumert-nominerede Lea Thiim Harder, der tilsyneladende bare bliver bedre og bedre, kan i rollen som den forsømte søster både spille og synge, så vi frydes. Charmetrolden Benjamin Dinesen Primiterra har i rollen som divaens lille dreng ingen problemer med at spille op imod mere erfarne kræfter. Godt gået, knægt!

Både filmen og musicalen har et relativt svagt manuskript, men iscenesætteren Thomas Agerholm får det bedste frem, så man næsten glemmer svaghederne, og Sonny Fredie Pedersens blændende koreografi får os ligeledes til at tænke på andet end dramaturgi og replikker.

Publikum på det nærmeste kogte af begejstring ved aftenens repremiere, og man føler sig overbevist om, at Whitney Houston smiler i sin himmel ved tanken om, at musicalversionen af hendes gigantiske filmhit er i gode hænder i en historisk bygning på Frederiksberg.

(Michael Søby)