PEJSESHOW 2021

★★★★☆☆

I Brædstrup ligger Pejsegården, hvor man har en fornem tradition for at forkæle et stort antal mennesker med musikalske show og overdådige buffeter. Den tradition formår Familien Nygaard også i år at føre videre på strålende vis, og PEJSESHOW 2021 vidner om, at man både underholdningsmæssigt og kulinarisk er kommet godt igennem den svære coronatid.

På scenen kan man nyde tre dynamiske revyveteraner: Ægteparret Mikkel Schrøder og Christine Astrid samt sidst men ikke mindst Rasmus Krogsgaard. Et fortræffeligt trekløver, som iscenesætter Carsten Friis virkelig har formået at få det bedste frem i.

Mikkel Schrøder har sammen med Rasmus Krogsgaard skabt et storartet nummer, hvori der stilles spørgsmåltegn ved, om vi vitterligt har fået "sidste stik"? – i et flot arrangement til tonerne af Queens "Bohemian Rhapsody". Til gengæld virker deres parodi-udsalg som et restparti, de næppe kommer af med.

Det faste indslag "Året der gik" serveres dygtigt i rask tempo og en munter Keld og Hilda-hyldest i anledning af sangduoens 100 års jubilæum (60 + 40!) gør også lykke. "Hvad mon man er?" fremstår som en veldisponeret Shu-Bi-Dua hyldest og så har vittige Leif Maiboms skrevet en rigtig grinebidder-sketch om det umage ægtepar "Janni og Bo", som Mikkel Schrøder og Christine Astrid leverer med sublim timing.

Elegante Rasmus Krogsgaard fremfører Rasmus Søndergaard og Lars Bisgaards beske tekst "Halfdansk" til glimrende illustrationer af Allan Buch og brillerer i sit eget originale "Hashtag"-nummer, der også i denne sammenhæng bliver et højdepunkt.

Så der er med andre ord mange gode grunde til, at både beboerne i Horsens og omegn og revyglade mennesker fra hele landet bør slå et slag forbi Pejsegården. Det kommer de ikke til at fortryde.

(Michael Søby)