FREE GUY

★★★☆☆☆

Ryan Reynolds, filmbranchens svar på Barbie-dukken Ken, er tilbage i en af de fjogede helteroller, han passer bedste til i endnu et infantilt sci-fi-univers. Deadpool-navnet har man skiftet ud, men ellers synes alt ved det gamle.

Reynolds spiller en bankkassér, der opdager at han blot er birolleindehaver i et videospil, og beslutter sig for selv at tage ansvar for sin skæbne. Efter en morsom start, hvor selveste Magic Mike alias

Channing Tatum viser os, hvordan en rigtig helt opfører sig, bliver instruktøren Shawn Levys leg med illusion og virkelighed stadig mere anstrengt. Selv efter en række ganske spektakulære passager med overbevisende visuelle effekter, begynder latteren at stivne.

Jodie Comer har som filmens heltinde en udmærket kemi med Ryan Reynolds, og Taika Waititi, der vandt en Oscar for manuskriptet til "JoJo Rabbit", morer sig i en skurkerolle.

Næsten to timer er dog mere end rigeligt i dette åndløse univers, hvilken til dels kan være forklaringen på, hvorfor så få biografer har bakket op om filmens danske biografpremiere.