TAM VILD

★★★★☆☆

Dansk Rakkerpak er tilbage i København med en af deres bedste forestillinger i nyere tid. Hahns Bastion i den nordlige del af Ørstedsparken (hvor mangt et vilddyr har slået dets folder) viser sig at være den ideele ramme for den gakkede junglekomedie TAM VILD.

Christian Q. Clausens overdådige scenografi er proppet med overraskelser – både i form af flora og fauna, og Bastian Popp formår både at være forestillingens udmærkede komponist, energisk medvirkende og ikke mindst en sublim lydkulisse. Hovedrolleduoen Niels-Peter Kløft og Susanne Bonde har sammen med holdet udarbejdet manuskriptet, mens Alex Byrne, Troels Hagen Findsen samt Niels Grønne har fungeret som instruktørkonsulenter på forestillingen.

Jane bor i storbyen New York, men drømmer om at møde sin Tarzan i junglen. Mødet med virkeligheden bliver ret overvældende for den drømmende bypige, og den junglemand, hun møder i urskoven, lever i al fald ikke op til hendes fysiske forventninger.

Susanne Bonde giver et yndigt portræt af en kvinde, hvis illusioner brister for vore øjne, men vi ser samtidig en kvinde, der finder mod til at være dristig og måske derfor opnår så meget mere, end dem der altid bliver derhjemme. Hendes vildmand, selvironisk spillet af Niels-Peter Kløft, fremstår ikke som den skarpeste kniv i skuffen, men har sandsynligvis andre kvaliteter end dem på dansegulvet.

TAM VILD varer normalt ca. 50 minutter, men regnguderne kappede nogle minutter af slutningen på premieredagen – uden at det dog gik ud over hovedindtrykket. Og så har man en god undskyldning for at nappe endnu en tur i Ørstedsparkens jungle.

(Michael Søby)