FAR TIL FIRE PÅ TOPPEN

★★☆☆☆☆

Instruktøren Martin Miehe-Renard har rystet posen og giver os endnu en omgang Far til Fire-gøgl, men nu med nye ansigter på. Det nye kuld unger har da også en vis form for friskhed, men til gengæld er de voksne mere end almindeligt rædselsfulde.

Den evindeligt skabagtige Martin Brygmann er helt igennem utroværdig som denne åbenbart debile far til fire, og når man tænker på, hvorledes at Ib Schønberg i sin tid fik et rigtigt menneske ud af sin fader-rolle, må man forfærdes over denne overfladiske grimasseren, der intet har med filmskuespil at gøre.

Thomas Bo Larsen forsøger i det mindste at finde en balance mellem 50ernes Peter Malberg-figur og moderne onkel Anders, men desværre forgæves. Anne Sofie Espersen virker i en art Fru Sejrsen-rolle anstrengt og manieret, når hun skal forsøge at være sjov, og vi ved jo ellers fra "Norskov", at hun godt kan agere med overbevisning, når bare materialet og instruktøren ikke lader hende i stikken.

Den afsluttende credits-sang cementerer den generelle følelse af uformåenhed, der hviler over projektet. Der skal altså også mere end en selfie og et glimt af et par mørke komikere til at retfærdiggøre denne unødige genoplivning af en anakronisme.

Intet under, at de tilstedeværende børn mistede interessen for filmen, iænge inden den sluttede og gav sig til at snakke højlydt hen over replikkerne. Det var vi andre også fristet til.