THE ICE ROAD

★★★☆☆☆

Instruktøren Jonathan Hensleigh er mest kendt for at have skrevet en række lidet bemærkelsesværdige action-film, og THE ICE ROAD må også betegnes som en af disslie gammeldags "mandfolke-film", som man troede ikke blev lavet mere.

Liam Neeson leverer en af disse effektive macho-præstationer, han ligeså vel kunne have leveret i endnu en "Taken"-film. Han agerer lastbilchaufføren Mike, der skal krydse isen med tre tonstunge lastbiler for at nå frem med redningsudstyr til en stor gruppe minearbejdere, der kæmper for livet i en sammenstyrtet mine.

Jonathan Hensleigh vil desværre også fortælle en fæl sentimental og lidet troværdig historie om Mikes retarderede bror, der skal deltage aktivt i redningsmissionen. Den klinger desværre hult fra start til slut, og vi må konstatere, at Jonathan Hensleigh ved gud ikke er nogen John Steinbeck ("Mus og mænd"), selvom han tydeligvis gerne vil være det.

Filmen fungerer bedst i action-scenerne på isen, og Laurence Fishburne, den tidligere Ike Turner i Tina Turner-filmen "What’s Love Got To Do With It", låner vægt til rollen som Mikes chef.

Efter mange trængsler ikke ulig filmens hovedpersons lykkes det Jonathan Hensleigh at få filmen i sikkerhed, men man kan ikke nægte, at isen både knagede og knækkede undervejs.