AINBO

– AMAZONAS’ VOGTER

★★★☆☆☆

I 2017 stod nstruktørduoen Richard Claus og Jose Zelada i spidsen for en ganske charmerende lille animationsfilm med titlen "Den lille vampyr". Nu tager de os med til amazonas – verdens største regnskov i den farverige animationsfilm AINBO – AMAZONAS’ VOGTER ("Ainbo: Spirit of the Amazon").

Her møder vi den seje Ainbo, der i takt med at hun bliver voksen, får øjnene op for, at der findes mennesker udenfor den brasilianske jungle, hvis adfærd truer amazonas og de mennesker, som lever der.

AINBO – AMAZONAS’ VOGTER inddrager både skikke, tankesæt og adfærd, der kan virke fremmedartede og måske ligefrem svært tilgængelig for helt små børn, men til gengæld har den to festlige totemdyr, tapiren Vaca og bæltedyret Drillo, der appellerer til alle aldre. Man kan dog indvende, at denne komiske duo i lidt for høj grad synes inspireret af den komiske dyreduo i Walt Disney-filmen "Løvernes konge".

Med en spilletid på halvanden time har AINBO – AMAZONAS’ VOGTER en passende længde, og de voksne kan bagefter rose sig selv for, at de har givet deres børn underholdning med indhold. For bag historien om den heltmodige Ainbo, der kæmper for sin slægts overlevelse, finder vi også et slet skjult budskab om at redde regnskoven.

Skuespillerne i den danske udgave holder sig ikke tilbage, og Lars Hjortshøjs overspil bliver efterhånden temmelig belastende. Men alt i alt ligner og lyder AINBO – AMAZONAS’ VOGTER som en beskeden succes, man rolig kan sende familiens skolemodne småfolk ind og se.