SIDSTE STREJF AF KÆRLIGHED

★★★★☆☆

Trods international anerkendelse for interessante lavmælte dramaer som "Little Ashes", "Wondrous Oblivion" og den Oscar-nominerede "Solomon and Gaenor" har instruktøren Paul Morrison aldrig for alvor fået en chance i Danmark.

Nu opnår han endelig dansk premiere på SIDSTE STREJF AF KÆRLIGHED ("23 Walks"), og det skal blive spændende at se, hvorvidt det grå guld, som synes at være målgruppen, vil forstå at favne denne lille fine film om to ensomme menneskers kærlighed i livets såkaldte "efterår".

I de to hovedroller har han to af de mest elskede stjerner fra britisk arbejdeklasse-film, nemlig Alison Steadman (prisbelønnet for Mike Leighs "Life is Sweet") og Dave Johns (titelrolleindehaveren i "Jeg, Daniel Blake" af Ken Loach).

SIDSTE STREJF AF KÆRLIGHED beskriver to hundeejeres 23 fælles vandreture, der får følelserne til at spirre imellem dem. Ingen af dem har dog som udgangspunkt været helt ærlige, og i deres alder er der ikke altid tid eller overskud til de store overraskelser.

Historien er vitterligt ikke noget at råbe hurra for, at man skal nok være aldrende enlig hundeejer for at få fuldt udbytte af filmen. Når det er sagt, kan begge de to hovedrollepræstationer nydes uanset alder.

SIDSTE STREJF AF KÆRLIGHED rummer også et mindre forlorent og sentimental portræt af ældre menneskers behov for ømhed end man oplever det i mange amerikanske film, og kan sagtens anbefales som hyggelig eftermiddagsunderholdning.

Paul Morrison sørger også for, at vi får en vis portion livskundskab med hjem, og det er da noget i en tid, hvor fordummende teenagenonsens dominerer repertoiret i de danske biografer.