GANLØSE REVYEN 2021

★★★★☆☆

En af Danmarks hyggeligste kroer ligger i Ganløse. Her byder man både på kød, kartofler og kage af høj kvalitet, og i tilgift får man – også i år – en gal og grinagtig revy.

Den prisbelønnede kapelmester Christian Berg og hans trommeslager Josef Aarskov slår tonen an fra start, hvor alting tilsyneladende går i fisk for de to musikere. Men det er selvfølgelig bevidst, og munder naturligvis ud i velsignet vellyd, der understreger revyens høje musikalske niveau.

Liselotte Krogager øser af sin sceniske erfaring blandt andet som professor med indgående kendskab til kvindekroppens forstemmende udvikling. Vi får også en søde vise om Søren Brostrøm, der for en midaldrende kvinde er blevet et kærkomment alternativ til hendes mand.

Lisbeth Kjærulff kommer nemt om ved det årlige operaindslag, og viser i stedet, at hun fint hun kan foredrage en stille revyvise. Nu i rollen som enlig, der under cononanedlukningen føler sig ensom – indtil hun modtager et vådt tilbud på sin datingprofil. Den velskrevne tekst er af Rasmus Krogsgaard og bliver bestemt ikke ringere af Christian Bergs vokale og instrumentale bidrag. Lisbeth Kjærulff tegner også et beskt portræt af vor statsminister i en bidende tekst af Kristian Jensen.

Som bugtaler med mundbind er Michael Hasselflug et sympatisk bekendtskab, mens hans dukke opfører sig skændigt. Hasselflug kommer også igennem en monolog om den politisk satire, der har svært ved at overgå den stadig mere groteske virkelighed.

Vitale og velsyngende Martin Knudsen har to af revyens mest overraskende numre, hvor han henholdsvis raser over kørselsforholdene på Fyn og agerer charmetrold med skræmmende skyggesider.

Sammen med Liselotte Krogager, Michael Hasselflug og Lisbeth Kjærulff hylder han også den danske sangskat med nogle folkeviser, hvor de stadig mere frivole tekster stikker helt af. Lissy Larsens kostumer og Peter Aagaards parykker får sanggruppens medlemmer til at fremstå som mentale dødsboer og danner en urkomisk kontrast til sangenes bizarre indhold. Nummeret bliver aftenens ubetingede højdepunkt og samtidig en krystalisering af, hvad revyen i Ganløse kan, når den er bedst.

Iscenesætter Michel Castenholt lader hele holdet runde af med et overskudsagtigt Dolly Parton-potpourri, der kulminerer i en farvestrålende finale, så vær sikker på, at i får det hele med.

 

(Michael Søby)