CENTERVAGT

★★★☆☆☆

Manuskriptforfatter og instruktør Rasmus Heide (kendt for "Alle for…"-filmene samt TV-serien "Tomgang") står bag dette beskedne men ikke helt charmeforladte udspil, der af alle steder udspiller sig i et indkøbscenter. Men efter corono-isolation og reportager om indkøbscentrenes økonomiske krise har man næsten savnet miljøet og kan i al fald mobilisere en vis medlidenhed for medarbejderne.

Den bliver der også brug for i biografen, for den er helt gal i det minicenter, hvor Rune Klans nuttede Glen agerer centervagt. Glen er på alle måder en blød mand med mere end et godt øje til sin kollega MC (en jærv Josephine Park), men da der aldrig sker en skid i centret, beslutter centerlederen Krans (en resolut Kirsten Lehfeldt), at en af dem skal fyres.

Da er det, at Glen overtaler MC til, at de skal begå indbrud i centret, så der bliver brug for to vagter igen. Deres plan synes næsten at lykkes lidt for godt, for pludselig skifter chefen holdning, og engagerer den dynamiske, lidt selvfede men egentligt ganske søde Patrick til at opklare de indbrud, som de to centervagter selv har begået.

Det kommer der flere muntre indslag ud af, og man må konstatere, at kærlighed synes at ophæve enhver form for personlig moral – i al fald på den korte bane.

Rune Klan er ganske kær som den stadig mere desperate Glen, hvis hjerte er tæt på at briste, da hans kvindelige kollega selvfølgelig bliver lun på Patrick. Det kan man ikke fortænke hende i, når han spilles med glimt i blikket og maskulin James Bond-karisma af Christopher Læssø.

Noget mere belastende fremstår Nikolaj Stokholm, Martin Brygmann og Charter McCloskey (alias Jacob Ditzel) som diverse centermedarbejdere, men Stephania Potalivo lyser op som den kreative Ulla, der ved, at ler er vejen frem.

CENTERVAGT kommer ikke til at ændre filmhistorien, men en såre almindelig dansk hygge-film i biografen er altså ikke at kimse af i denne tid.