SØNDERBORG SOMMERREVY SHOW 2021

★★★★★☆

To år er længe at vente på en revy, men heldigvis har vi ikke ventet forgæves. SØNDERBORG SOMMERREVY SHOW 2021 har nemlig fem sprudlende skuespillere på scenen, der med lige dele talent og humør får selv de svageste tekster i land.

Jeanne Boel fører selv an med et dristigt Inger Støjberg-nummer forfattet af Peter Oliver Hansen, som bestemt ikke lægger fingrene imellem i sit portræt af den rødhårede martyr-wannabe. Dejligt at man har mod til udfordre publikum i Sønderborg, det skal man turde i en god revy. Jeanne Boel morer også i sin egen lidt for lange tekst "Helt vild med dans" og som Annisette i "Fællessang med Faber" af Leif Maibom.

Den tidligere leder af revyen i Sønderborg er også manden, der kan forfatte en tekst om Genforeningen, så den både omfatter det udsatte 100-års jubilæum for den sønderjyske genforening og mødet mellem skuespillere og publikum i Sønderborg Sommerrevy Show 2021.

Men måske er hans fineste tekst i år "Et sidste forsøg", der omhandler en overset kvinde, som desværre aldrig er blevet krænket. Lone Rødbroe spiller hende indtagende og er skæg som overklassefruen, der aldrig har fået erstatning for sine mink(pelse) i en anden af Maiboms tekster. Og så giver hun Jeanne Boel kamp til stregen i "Fællessang med Faber" – i rollen som en småmopset Anne Linnet.

Carsten Svendsen er ligefrem nuttet som Phillip Faber, der smiler mere end alverdens dørsælgere tilsammen, og så kan Carsten Svendsen synge som få. Bedst i et lækkert shownummer om mandeinfluenza sammen med Jesper Lundgaard og Jeff Schjerlund – og med Rasmus Krogsgaard som elegant ordansvarlig. I Søren Anker Madsens teknisk krævende solonummer "Kahytskuller" mærker man tydeligt, hvor meget Carsten Svendsen har udviklet sig som revyskuespiller, siden han vandt Revyernes Revys talentpris i 2017.

Jesper Lundgaard og Jeff Schjerlund har også deres øjeblikke – bl.a. som syngende pølsemand og selvfed kagemand, og deres maskeringer som "Gutter i kutter" opvejer næsten tekstens svagheder. Nævnes bør også Thomas Pakula og hans orkester for deres mange gennemmusikalske bidrage til dette års revy.

Ved i højere grad at betone revyens showelementer synes Jeanne Boel nu at have fundet sit personlige ståsted som leder af revyen i Sønderborg. Det lover godt for fremtiden.

(Michael Søby)