INSIDEREN

★★★★☆☆

Med dette gæstespil af Teater Katapult fra Århus får CPH STAGE en virkelig god start på Teater Grob. INSIDEREN er nemlig ikke en monolog i normal forstand, selvom der kun er et menneske på scenen, men publikum bliver under hele forestillingen fodret med stemmer og lyde via høretelefoner, der bidrager væsentligt til at gøre INSIDEREN til en ganske usædvanlig intens teateroplevelse.

Efter diverse bankskandaler i de sidste årtier er der heldigvis kommet større fokus på den finansielle sektor, der har flænset statskasserne i hele verden til egen fordel. INSIDEREN tager udgangspunkt i en virkelig historie, hvor man gennem en sindig international konstruktion kunne tappe flere EU-lande for milliarder.

Christoffer Hvidberg Rønje fremstår aldeles troværdig som en af insiderne, der på scenen er spærret inde i en transparant kasse, mens han er under forhør. Insideren giver udtryk for, at han vil samarbejde, men snart bliver det tydeligt, at han har meget lidt konkret at byde ind med og at han tilsyneladende har glemt indholdet af de fleste møder og samtaler. Man mærker det stigende pres i

Christoffer Hvidberg Rønjes kropssprog, og den insisterende forhørsleders stemme i vores høretelefoner synes at plage ham nat og dag.
Signe Kroghs klaustrofobiske scenografi og videodesign udgør en stor del af oplevelsen og Johan Sarauw formår i den grad at gøre Anna Skov Jensens begavede tekst underholdende med sin dynamiske iscenesættelse.

INSIDEREN er blot eet af talrige fristende teatertilbud under CPH STAGE, der kører frem til 5. juni 2021 og afsluttes med Reumert-uddelingen d. 6. juni – i Odense!

(Michael Søby)