YAKARI PÅ STORE EVENTYR

★★★★☆☆

Legenden om den lille indianerdreng Hiawatha har rødder helt tilbage til stumfilmens dage (Hiawatha, the Messiah of the Ojibway), men opnåede for alvor verdensberømmelse gennem en kær lille tegnefilm af Walt Disney i 1937. Senere fulgte en række spillefilm af mere tvivlsom kvalitet, og nu er det så åbenbart tid til, at europæisk film kommer på banen med en animationsfilm om en lille indianerdreng.

Yakari er navnet på Derib og Jobs ganske populære tegneserie-karakter i den fransktalende del af Europa. Også i Danmark har vi også stiftet bekendtskab med den lille Sioux-indianer via TV-serien Ramasjang.

Stilen i den nye animationsfilm "Yakari på store eventyr" er mindre hektisk end diverse Pixar og Disney-film af nyere dato.

Der kæles mere for at inddrage naturen i historien, hvilket er en visuel gevinst for filmen, og de mange dyrekarakterer gør også filmen velegnet for lidt mindre børn, dog ikke småbørn og babyer. Yakari kan tilmed tale med dyrene, og det skaber en nærhed, som bliver en gevinst for filmen.

De mange sjove indianernavne ("Nattens fletning"!) appellerer også til børnenes fantasi og den venlige tone gør, at man trygt kan tage børnene med i biografen denne gang.

Samuel Glem Zeuthen, der spillede sukkerært i animationsfilmen "SamSam", lægger stemme til Yakari, og den danske lydside har også glæde af bl.a. Christian Fuhlendorff og Gordon Kennedy.