DE 40

★★★☆☆☆

Skuespillerinden Christine Exner har iscenesat en såkaldt "sociologisk reportage kabaret" på den hyggelige Café Liva i Nyhavn. Hovedparten af teksterne står de tre medvirkende selv for – med kvinderne Mia Lerdam og Regitze Estrup i front og Ian Brodersen som musikalsk opbakning.

Kvinderne gør op med "fyrre, fed og færdig"-opfattelsen bl.a. iført kropsnære leopardskinsplettede kostumer og byder desuden på en ganske skæg nyudviklet rapversion af "Ensom dame fyrre år". Vi hører lidt om fertilitet og onani, og en del om problemer med at føle sig set og hørt (sjovest i "Maj med mig på").

Men der er noget anstrengt over hele projektet, som flere fra det kvindelige publikum vælger at ignorere denne aften. De medvirkende kan ikke betegnes som dårlige, men fremstår i denne sammenhæng sært charmeforladte, hvilket de primært kan bebrejde deres eget tekstmateriale. Der er flere morsomme tilløb f.eks Chakra-Karen (bestemt ikke at forveksle med Chaka Khan), men forløsningen udebliver desværre.

DE 40 når med andre ord ikke op på det høje niveau, som normalt karakteriserer Café Livas produktioner, men for et indforstået kvindeligt publikum vil den muligvis have større appel.

(Michael Søby)