TOM & JERRY

★★★☆☆☆

Selvom Tom & Jerry har titelrollerne i denne film, så spiller de egentlig kun stjerne-biroller. Filmens egentlige hovedrolle varetages af Chloë Grace Moretz, som lyver sig til et job på det fine Royal Gate Hotel i New York. Her skal hun være ansvarlig for et pompøst bryllup, men har ikke taget højde for, at musen Jerry er tjekket ind på hotellet, og den slags kræ er ikke velkomne i de fine kredse. Hun engagerer katten Tom til at ordne problemet, og så går den vilde musejagt.

Chloë Grace Moretz passer ganske godt ind i det syntetiske hotelunivers, som instruktøren Tim Story får skabt. Katten Tom drømmer om at spille musik, mens musen Jerry er blevet kapitalist, der kun tænker på sin egen magelighed. Man savner lidt af den sødme og elegance, der kendetegnede de bedste af Tom & Jerrys over 160 kortfilm – heraf 7 Oscar-vindere: "The Two Mouseketeers", "Mouse Trouble", "Quiet Please!", "The Yankee Doodle Mouse", "The Cat Concerto", "The Little Orphan" og "Johann Mouse".

Spillefilmslængde har aldrig klædt Tom & Jerry, og "Tom and Jerry: The Movie" fra 1992 var heller ikke nogen udelt succes. Deres seneste film blander animation med live action som f.eks. "Mary Poppins"-filmene også gjorde det, men uden samme tekniske mesterskab og opfindsomhed.

TOM & JERRY lever højt på gensynsglæden, men er desværre lidt for lang til at holde ungerne i sædet hele vejen at dømme efter reaktionerne i Valby Kino, en af de få biografer i Danmark, som viser filmen.